До Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози

                                                       Профілактика раку молочної залози
      Актуальність профілактики раку молочної залози не варто недооцінювати. Вона складається з багатьох нюансів, включаючи фізичні навантаження, здоровий спосіб життя, правильне харчування.
       Зверніть увагу! Їжа, яку ми вживаємо, пов'язана з утворенням онкології як у чоловіків (близько 30%), так і у жінок (45%).
      Не секрет, що правильне харчування сприяє зміцненню імунітету, але сучасна медицина також визначає їжу як фармакологічну групу, яка регулює біологічний баланс організму.
     Для хворих на рак молочної залози збалансоване харчування дозволяє впоратися з майбутніми терапіями. Важливо стежити за калорійністю продуктів. З раціону потрібно виключити:
1. смажене і жирне;
2. продукти з штучними добавками;
3. алкогольні напої;
4. борошняне з великою кількістю цукру.

Особливості здорового меню:
• білок становить близько 20% калорійності всього з'їденого;
• жир також у кількості 20%;
• 60% - складні вуглеводи;
• бажано поєднувати різні продукти: зернові, овочі, зелень;
• їсти різні овочі і фрукти в досить великій кількості, адже вони насичені різними вітамінами і корисними речовинами;
• включити в щоденний раціон зернові і бобові;
• обов'язкові до вживання морепродукти, буряк, часник, капуста, селера, кріп;
• біле м'ясо і молочні продукти забезпечать організм білком, кальцієм, залізом, вітаміном В 12.

Дієта залишається важливим фактором при лікуванні ракової пухлини та сприяє зміцненню організму для боротьби з захворюванням. Крім правильної  їжі, важливу роль відіграють помірні фізичні навантаження, правильна екологія (слід більше часу проводити за містом), оздоровлення на морях, у санаторіях.
БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

                                                                                                                   Сектор з питань ОЗ УСЗН ВМР

Дата: 19.10.2016 / Переглядів: 659 / Комментарії - 0 шт.

Iм'я -