СМЕТАНА ЮРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ - заступник міського голови

Закрити




Шановні відвідувачі сайту! Звертаємо Вашу увагу, що спілкування в блогах міського голови та його заступників передбачає відповіді лише на запитання оперативного характеру. Відповіді в блогах не мають статусу офіційних документів, а є консультативними. Нагадуємо, що запитання і коментарі, які містять некоректні або образливі вислови, не публікуються і не підлягають розгляду. Якщо Ваш запит вимагає надання великого обсягу інформації або додаткового вивчення проблеми, рекомендуємо оформити його у вигляді електронного звернення на відповідній сторінці сайту: http://voznesensk.org/page/zvernennya

Адреса: 56500, Миколаївська обл., м. Вознесенськ, пл.Центральна, 1, кабінет №25, ІІ-й поверх

Телефон: (05134) 4-48-05

Дні прийому: середа з 09:00-12:00 та з 15:00-17:00

Характер питань: Питання комунальної власності, житлові, земельні, тарифна політика, енергозбереження, фінанси, економіка, транспорт, торгівля, підприємництво

 

Останні новини:

 

Переглянути звернення:

Сергій Геннадійович

Добрий день. У мене така проблема - так вийшло, що у мене дома пошкодилися два ртутні термометри, і я не знаю куди я їх можу здати, адже пари ртуті дуже шкідливі для здоров"я людей. Допоможіть вирішити проблему. Дякую.

04.04.2018

Шановний Сергію Геннадійовичу!

Ви можете звернутися щодо утилізації ртутних термометрів до ТОВ "Сучасний центр утилізації" м. Миколаїв за телефоном 066 173 65 14 або до представника "УТІЛІС ІННОТЕХ" за тел. 097 174 43 91. Відповідь надало Управління ЖКГ та КБ ВМР.

04.04.2018


Сергій

Дякую за відповідь КП СОМ! Все дуже добре, тількі договорів не має.... Міняте Правила благоустрою- вони не відповідають вимогогам законодавства і Вашому практичному досвіду! Розуйте очі!

01.03.2018

Сергій

Поясніть будь ласка чому вивіз сміття робиться в порушення Правил благоустрою які затверджено міським головою. В якому це місті сміття збирають відрами на машини? Спочатку їх собаки рознесуть по всієї вулиці а потім приїде машина за сміттям. Оце так прибирання сміття! Надайте відповідь чому ви дали можливість КП порушувати законодавство.

08.02.2018

Шановний Сергію!

Адміністрація КП «СОМ», розглянувши зауваження в блозі міського голови, повідомляє, що у відповідності до норм чинного законодавства України про відходи, передбачені зобов’язання не лише для виконавця послуг по збору, вивозу та утилізації відходів, а й для споживачів (мешканців та підприємств), які останні, як правило, зовсім ігнорують. Так, відповідно до норм ЗУ «Про відходи» та постанови Кабміну України «Про затвердження Правил надання послуг з вивезення побутових відходів» мешканці зобов’язані виставляти сміття в закритих ємностях, а листя та батву тарувати в мішки чи снопи, а не свавільно звалювати біля контейнерних майданчиків та житлових будинків. Для вивозу гілля, сухостою, великогабаритного та будівельного сміття подається окрема заявка з відповідною оплатою, що відображено в укладених з мешканцями договорах. Також, хочемо зазначити, що у відповідності до результатів конкурсу по визначенню виконавця послуг з вивозу ТПВ зазначено про два види послуг - повідерний та контейнерний, оскільки наше місто має дуже велике розгалуження на багатоквартирні будинки та одноосібні. Як показала практика, більш доцільним є повідерний збір, а не контейнерний, адже жоден мешканець не бажає створювати звалище відходів біля своїх домівок. Адміністрація КП "СОМ"

26.02.2018


Сергій

Доброго дня. Через наше місто проходить достатньо великий потік автомобільного транспорту. А інфраструктури для відпочинку водіям та обслуговування транзитного транспорту майже нема. Дуже хотілося б організувати таке місце в нашому місті. Але, нажаль, одному це майже не підйомна ноша. Чи є можливість об'єднати своі зусилля з владою міста для втілення данного проекту в життя? Це дало би додаткові фінансові надходження до місцевого бюджету, які могли би бути спрямовані на покращення нашого міста.

05.02.2018

Денис

Доброго дня, підскажіть будь ласка, яким чином повинні встановлюватись сміттєві контейнери для ТПВ ( бажано посилання на НПА) у м. Вознесенську, особа яка узгоджує місце встановлення та за чий рахунок відбувається приведення у відповідність майданчиків для сміттєвих контейнерів ( чи з нову за рахунок мешканців міста?).

29.11.2017

Шановний Денис!

Розміщення контейнерних майданчиків по місту Вознесенськ здійснюється відповідно до Закону України «Про відходи» та «Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць». Згідно з договором між Комунальним підприємством «Санітарна очистка міста» і Управлінням житлово-комунального господарства та капітального будівництва Вознесенської міської ради є розроблений та затверджений графік вивозу твердих побутових відходів по маршрутам, на яких розміщені майданчики зі збору відходів. Збір, вивезення твердих побутових відходів та утримання контейнерних майданчиків по місту здійснює балансоутримувач Комунальне підприємство «Санітарна очистка міста». Управління ЖКГ та КБ ВМР

15.01.2018


Татьяна

В связи с ремонтом на перекрестке Киевская-Осипенко, весь поток машин идет по Осипенко-Соборности-Михайловская (в сторону Николаева и Одессы). Уже практически месяц не работает светофор на перекрестке Соборности-Михайловская. Проезд этого перекрестка очень затруднителен, особенно в часы пик (утром и вечером). И светофор на пересечении Соборности-Одесская не работает уже два месяца.

27.11.2017

Шановна Тетяно!

30.11.2017р. закінчено ремонтні роботи з заміни кабелю живлення світлофорного об’єкту та відновлено його роботу. Відповідь надало Управління ЖКГ та КБ ВМР

07.12.2017


Василь

Прошу дати вказівку що до ремонту вуличних ліхтарів за адресою вул. Крушельницької № 21 та 27. Дякую за реакцію.

16.11.2017

Шановний Василю!

Підрядною організацією ТОВ « Райагроременергомонтаж» роботи виконано. У зв’язку з тим, що в місті відсутня диспетчерська служба по моніторингу стану ліній вуличного освітлення, просимо Вас повідомляти Управління ЖКГ та КБ про лінії та світильники, що знаходяться в неробочому стані, по вулицях, на яких ви мешкаєте, за номерами телефонів: 4-52-86, 4-05-41, 4-21-66. Інформацію підготувало Управління ЖКГ та КБ ВМР

20.12.2017


Иван

Добрый день. У меня ребенок ходит в 14 садик. Каждый месяц мы платим около 800 гривен. Скажите где можно узнать - посмотреть финансирования данного детского садика №14. В разрезе. Мы недавно покупали даже туалетную бумагу. С ув. Иван

04.10.2017

мешканці по вулиці космонавтів

Добрий день, Юрій Олександрович. Звертаємось вдруге до органів влади з питанням щодо Москаленко В.М та його присадибної ділянки по вулиці Космонавтів 10, де він тримає тварин. Неможливо виразити той жах, який продовжується на його присадибній ділянці й далі, незважаючи на попередження зі сторони органів ЖКГ. Громадянин Москаленко В.М. не здійснив ніяких дій щодо усунення даної ситуації.Допоможіть в вирішення даного питання.

25.09.2017

Ольга

Доброго дня! Живу на третьому мікрорайоні з 1983 року, але такого, як зараз, не пам'ятаю. Вже декілька разів нам подають іржаву воду, яка тече з кранів тривалий час. При цьому платимо такі високі тарифи. Чому так?

17.08.2017

Шановна Ольго!

За інформацією КП «Водопостачання м. Вознесенська» у зв’язку з аварійної ситуацією (порив труби) на водопровідній мережі біля житлового будинку №15 по вул. Героїв України, що виникла 15.08.2017р. для проведення ремонтних робіт було тимчасово припинено водопостачання вказаного житлового будинку з відключенням водопровідної насосної станції «Мар'їна роща». 18.08.2017р. було закінчено ремонтні роботи. Після усунення пориву водопроводу та відновлення звичайної схеми водопостачання можливо тимчасове погіршення якості води.

28.08.2017


Наталья

Здравствуйте. Юрий Александрович, подскажите пожайлуста кто дал разрешение на то, что газовую заправку разместили прямо на остановке общественного транспорта? Саму остановку отодвинули немного и оставили без крыши и всего остального. Это на конечной остановке На Болгарке (Автобаза). Маршруткам не где отстаиваться, а людем невозможно выйти из маршрутки, так как там машины со всех сторон заезжают на заправку. Должны же быть какие то нормативы?

31.07.2017

Шановна Наталіє!

Жодних дозвільних документів на розміщення цієї заправки немає. Виконавчим комітетом Вознесенської міської ради направлено повідомлення до Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Державної архітектурно-будівельної інспекції щодо даного порушення. До 14 серпня ці служби повинні здійснити відповідну перевірку.

07.08.2017


Сергей

Согласно земельному кодексу граждане,которые открыто и непрерывно пользуются зем.участком на протяжении 15лет,но не имеют документов, могут ли ходатойствовать о передаче земли в собственность или предоставлении в пользование? Спасибо.

08.05.2017

Володимир Миколайович

Шановний Юріє Олександровичу! Стан дороги по колишній вулиці Щорса став позорищем на всю Україну, адже наші земляки їхали до родичів на кладовище по ямам глибина та ширина яких не дозволяє їх об’їхати. Водії , скрегочучи зубами, просять проявити хоч якусь ініціативу балансоутримувачу дороги КП «СОМ» і не чекати літнього асфальту - тимчасово підсипати ями. А ви, будь-ласка, візьміть це питання на контроль. Дякую

25.04.2017

Шановний Володимире Миколайовичу!

Ямковий ремонт асфальтобетонного покриття по вулиці Михайлівська виконано.

16.05.2017


Олена Вікторівна

Доброго дня!! вчора КП "СОМ" нарешті вивіз сміття з контейнера по Матросова,2..Ви б бачили, що залишилося на сміттєвому майданчику!!!! Жаль, що до Вас в блог не можна прикріпити фото цього "чистого місця"!!! Просимо Вас посприяти, щоб біля контейнеру зробили огорожу і сміття не розносилось по всьому двору!!

04.04.2017

Шановна Олено Вікторівно!

Контейнерний майданчик по вулиці Матросова, 2 повністю був зачищений від випадкового сміття, бадилля та гілля в період з 05.04. по 06.04.2017 року. Встановлення огорожі в тарифі на збір та вивіз ТПВ не передбачено. Тому КП «СОМ» немає такої можливості. На практиці вирішення даного питання мешканці відповідних районів міста закупляли самостійно конструкції огорож, а КП «СОМ» безкоштовно, власними силами, здійснював їх перевезення та монтаж на контейнерних майданчиках.

19.04.2017


Татьяна

Юрий Александрович, уже вторую неделю не вывозят ветки с улиц Щорса, Матросова, люди уже начинают их палить или скидывать на стихийные свалки, ветки аккуратно связаные, но никто их забирать не собирается!

28.03.2017

Шановна Тетяно!

В період з 03.04 по 05.04.17р. по вулицях Михайлівська та Матросова працював санітарний патруль (Трактор МТЗ 920 та ГАЗ 53) з повним зачищенням від гілля та бадилля. Зауваження відсутні.

19.04.2017


наталія

Згідно зі статтею 121 Земельного кодексу України кожен громадянин України має право на безоплатне отримання земельної ділянки із земель державної або комунальної власності в таких розмірах: - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) в містах - не більше 0,10 гектара; - для індивідуального дачного будівництва - не більше 0,10 гектара; - для будівництва індивідуальних гаражів - не більше 0,01 гектара. Поясніть, будьте ласкаві, де можна дізнатись про вільні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку; будівництва гаража для звичайного мешканця нашого міста? До кого звертатися? Чи це є « великою таємницею»?

23.03.2017

Шановна Наталіє!

Стосовно земельних ділянок потрібно звертатись до Управління комунальної власності, а саме - у відділ земельних ресурсів (вул. Соборності,41, тел: 4-23-91)

19.04.2017


Олександр

Добрий день. Юрій Олександрович, прийшла весна питання по автодорогам відкрите. Навіть ще гірше стало після зими. Дякую

14.03.2017

Шановний Олександре!

З 1 квітня розпочато виконання робіт по поточному ремонту асфальтобетонного покриття дороги по вулицям: Будівельників, Героїв України, Сухомлинського, Козацька, Кутвицького, Садова, Слободянюка, Омельяновича-Павленка в м. Вознесенськ Миколаївської області.

06.04.2017


Владимир

Уважаемый, Юрий Александрович. Может ли один собственник приватизировать землю где 5квартир? И нужно ли согласие соседей? Спасибо.

28.02.2017

Шановний Володимире!

Чинним законодавством України не допускається виділення частини земельної ділянки власникам квартир і нежитлових приміщень в натурі та їх окреме відчуження. Відповідно до статті 42 ЗКУ земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому КМУ. Громадянам (співвласникам багатоквартирного будинку) скористатися цим правом дуже важко. Адже наразі не йдеться про отримання земельної ділянки кожним із них - ділянка під будинком (разом із прибудинковою територією) одна, і поділу вона не підлягає. Тому отримати її можна (за відсутності ОСББ) лише в спільну власність або спільне користування. А для цього доведеться діяти спільно, тобто прийняти одностайне рішення. І всім разом треба підписати клопотання, укласти договір із землевпорядною організацією та оплачувати відповідні роботи й послуги. Тому більш реальною є реалізація права на землю через ОСББ.Отже, прибудинкова територія багатоквартирного житлового будинку може передаватись у власність юридичній особі - житлово-будівельному кооперативу або у спільну власність громадянам - власникам квартир та нежитлових приміщень будинку за умови утворення ними ОСББ.

21.03.2017


Марина

Шановний Юрій Олександрович, поясніть, будь ласка, чому тарифи на водопостачання та водовідведення у м.Вознесенську у 3 рази перевищують тарифи на ці послуги ніж у обласному місті Харкові?

26.01.2017

Шановна Марино!

Виконавчий комітет Вознесенської міської ради повідомляє, що уповноваженим органом з розгляду та встановлення тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення є Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі НКРЕКП), яка є державним колегіальним органом, підпорядкованим Президентові України і підзвітним Верховній Раді України. Відповідно до своїх повноважень, НКРЕКП було встановлено тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення на рівні економічно обгрунтованих витрат на їх виробництво. Постановою НКРЕКП №1413 від 11.08.2016 року встановлено структуру тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення. Що стосується вартості тарифу в м. Харкові. Однією з причин, що спричинило значну різницю в вартості тарифу, є те, що крім послуг водопостачання та водовідведення в м.Вознесенськ надається послуга з транспортування стоків по магістральному колектору, збиранню та очищенню промислових та побутових стоків, яку надає ТОВ "БОС".

02.02.2017


Надежда

Уважаемый, Юрий Александрович. Что Вы можете сказать о кадастровом номере на земельный участок.И по какому закону это утверждено.Спасибо.

25.01.2017

Шановна Надіє!

Закон України "Про державний земельний кадастр" установлює правові, економічні та організаційні основи діяльності у сфері державного земельного кадастру. Кадастровий номер земельної ділянки - індивідуальна, що не повторюється на всій території України, послідовність цифр та знаків, яка присвоюється земельній ділянці під час її державної реєстрації і зберігається за нею протягом усього часу існування. Земельну ділянку без державної реєстрації кадастрового номера не можна ні продати, ні заповісти чи подарувати. Кадастровий номер є обов'язковим атрибутом будь-якого документу, що посвідчує право власності громадянина на земельну ділянку.

02.02.2017


александр

Уважаемый Юрий Александрович!Скажите почему с 19.01.2017г. дорожает проезд по городу в маршрутках и на сколько?????

14.01.2017

Шановний Олександре!

Вартість проїзду у міському транспорті підвищиться не раніше середини лютого. Наразі працює робоча група над пропозицією перевізника. Подорожчання зумовлене підвищенням зарплат водіям, збільшенням вартості природнього газу, запчастин до автотранспорту, ціни на останні, прив’язані до іноземної валюти…

02.02.2017